otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Dārglietu rīts "Rīgas Biržā"

Sestdien, 31.marta rītā, ieejot pa Rīgas biržas durvīm, Vecrīgas rāmais klusums nemanāmi pārtop par aktīvu cilvēku rosību, lai apskatītu Faberžē juvelierizstrādājumus. Šoreiz māsu sarīkojumā nolēmām iepazīt Rīgas Biržas muzeja vaigu un līdz ar to apskatīt vēsturiskos un pasaulslavenos Faberžē juvelieru nama darbus.
Ļoti atbilstošs šķita ekspozīcijas noformējums - katrs juvelieru darbs norobežots no apkārtējās mantkārīgās pasaules. Apkārt tumsa, izgaismoti tikai paši darbi. Kas tie ir - mākslas darbi, sadzīves priekšmeti, rotaslietas, īpašnieka mantiskā stāvokļa apliecinājums? Visticamāk, ka viss kopā!
Man vislabāk patiktu pieskarties un apēst kādu karotīti ikru no sudraba ikru servēšanas trauka, kas veidots puķkāposta veidolā ar skaistu vāciņu, kuram virsū uzrāpies mazs gliemezītis, vai arī nogaršot kādu desertu no ūdensrozes lapas vai magones formas deserta trauka. Smalki!
Un žēl, ka netiku pasēdēt skaistajā, noslēpumainajā stūrītī uz dīvāna, ko izgaismoja mājīgu galda lampu stari. Bet varbūt citreiz?
Pati Rīgas birža atjaunota ļoti grezni, moderni, plaši un atbilstoši savām funkcijām. Arī muzeja kafejnīca un suvenīru bodīte vilināt vilina ienākt un pavadīt laiku.
Prieks iepazīties!

1 komentārs:

  1. Jā, nākamreiz mums noteikti jāpasēž uz dīvāniņa un pēc tam jāpasēž kafejnīcā... :) Man patīk sēdēt. Īpaši pēc izstāžu apmeklēšanas! :)

    AtbildētDzēst