svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

Cilvēki tur (2012) Aiks Karapetjans

Aiks Karapetjans jau kopš pirmās redzētās viņa intervijas aizrāva ar savu personību, ar savu viedokli un ar savu harizmu. Tāpēc viņa filmu "Cilvēki tur" ļoti vēlējos redzēt, kamēr vēl bija iespēja. Un vakar tāda iespēja beidzot pavērās.
Filmētāja, aktieru un režijas darbs padarīja šo filmu baudāmu un aizraujošu. Tematika savā ziņā ļoti līdzīga filmas "Kolka cool" domai, bet pasniegta pavisam citā veidā. Un tas filmu padara par vērtību.
Dažbrīd filmas epizodes šķita pārāk rupjas, riebīgas, un galvā šaudījās doma, vai tiešām mums blakus cilvēki dzīvo tādu dzīvi. Vai tā mēdz būt? Bet laikam esmu pārāk naiva - tā jau ir tā noziedzīgā pasaule, kura "iesūc" cilvēkus savā varā. Pat dažbrīd pret cilvēka paša gribu.... Cik katra cilvēka griba ir stipra? Vai dzīves vidi mainīt ir cilvēka spēkos? Te jau pavīd filmas psiholoģiskais aspekts.
Noteikti gribētu redzēt arī nākamās Aika Karapetjana filmas.

3 komentāri:

  1. Prieks, ka Latvijā tiek radītas jaunas filmas... Un gribas jau atbalstīt jaunos režisorus... Novērtēt Latvijā tapušu filmu - īpaši, ja tā atspoguļo apkārtējo pasauli (lai arī kādā aspektā tas būtu). Es arī vēlos noskatīties šo filmu - vēl jo vairāk pēc Tavām pārdomām.

    AtbildētDzēst
  2. Jā laba filma, labs arī operatoru darbs. Interesants galvenā varoņa Jana tēls. Ar izteiktām psiholoģiskām problēmām, kuras neviens viņam nevar palīdzēt atrisināt. Vienīgais tuvais cilvēks vectēvs, kurš Janu dzen vēl lielākā bezizejā. Divas labas LV filmas īsā laikā.

    AtbildētDzēst