ceturtdiena, 2019. gada 7. marts

Mālina Pēšsone Džolito "Plūstošās smiltis"

Grāmata, ko "izrāvu" neraksturīgi sev lielā ātrumā. Tik ļoti tā mani ievilka ar galvenās varones Majas domu virpuļiem, viļņiem un atvariem. Sākumā mana valodas un lasītāja apziņa pretojās jauniešiem raksturīgajai leksikai, vārdu plūdumam, pretrunīgajām izjūtām, svešvārdu pārblīvētajai valodai, bet pēc laika šīs pašas lietas pārliecināja noticēt stāstam un galvenās varones pārdzīvojumiem.
Vislielākā grāmatas vērtība man šķita iespēja iekļūt jaunieša domu pretrunīgajā pasaulē, īpaši situācijā, kas saasina uztveri, sajūtas (lai gan jaunietim saasināta uztvere ir gandrīz nepārtraukti), taču traģiskais notikums - apšaude vidusskolas klasē un galvenās varones līdzdalība - ir ārkārtīgi smags pārdzīvojums.
Man grūti teikt, kas man šķita šausminošāk - vai acīmredzami vardarbīgais notikums klasē, ko izdarīja Sebastians, vai Majas ilgstošā saskarsme ar Sebastianu pirms šī notikuma. Emocionālā vardarbība no Sebastiana un viņa tēva Klāsa puses un emocionālā vardarbība Majai pašai pret sevi, no šī apļa pastāvīgi viņa iziet nevarēja, īpaši jau tādēļ, ka tuvinieki visādos veidos "atbalstīja" viņas palikšanu šajā aplī. Un te būtu vieta runāt par naudas, popularitātes un varas vērtību sabiedrībā... Cik ļoti tā aizmiglo acis mums visiem, kā šajās viltus vētībās izšķīst visas galvenās - ģimene, uzticēšanās, atbalsts un spēja uzklausīt un līdzpārdzīvot.

Te daži citāti, kas manās domās iecirtās visasāk:


Cietums Majai noteiktā brīdī bija glābiņš no apkārtējo nosodījuma:
"Es neienīstu cietumu. Tā ir perfekta vienatne. Tu nevari būt neviens cits, bet dažkārt tu vari nebūt vispār neviens. Lai arī šī labā sajūta nevelkas pārāk ilgi, varbūt tkai dažas sekundes (kā josta mirklī, pirms savilkat par ciešu)."

"Tiesas process ir kā murgs, kurā tu visu laiku kaut ko meklē, bet esi aizmirsis, ko īsti"

Mirklī, kad Maja ļaujas siltām jūtām, ko izjūt pret māsu Līnu:
"Vai ķermenis spēj atcerēties lietas, kas nekad nav notikušas?"

"Un tas, kas tik ilgi bija bijis tik ciets, ar asiem nagiem ieķēries manī iekšā, tas izkūst un izplūst pa visu ķermeni."

Mīlestība pret Sebastianu, kas Majas dzīvi saindēja:
"Mīlestība? Nē, mīlestības man nepietrūkst. Mīlestība nav lielākā vai tīrākā, tā nekad nav nevainojama mikstūra, tikai tāds duļķains šķīdums. Pirms pagaršošanas tā būtu jāpasmaržo. Taču pastāv risks arī tad nepamanīt, ka tā ir indīga."
Un vēl par mīlestību:
"Dzīvot ar mīļoto laimīgi līdz mūža galam, tas darbojas tikai grāmatās; "līdz mūža galam" ir gana ilgi tikai tad, ja tu esi izdomāts. Un mīlestība nav glābiņš, kas dāvā mūžīgu dzīvi."

"Varbūt laime un nelaime ir līdzīgas tajā ziņā, ka paiet laiks, iekams tu to aptver."

2 komentāri:

  1. Labdien, es vēlos dalīties ar savu brīnišķīgo liecību Pēc tam, kad jau vairākus gadus bijāt attiecībās ar vīru, viņš izcēlās ar mani, es darīju visu iespējamo, lai viņu atgrieztu, bet viss bija veltīgs, es gribēju viņu tik daudz, jo man bija mīlestība Viņam es lūdzu visu, es apsolīju, bet atteicās. Es paskaidroju savu problēmu savam draugam un viņa ierosināja, ka es drīzāk sazināšos ar pareizrakstības ritentiņu, kas varētu man palīdzēt izlikt burvestību, lai atgrieztu viņu, bet es esmu veids, kas nekad neticēja burvestībai, man nebija citas izvēles, kā to izmēģināt, pa e-pastu nosūtīja pareizrakstības ritentiņu, un viņš man teica, ka nav problēmu, ka viss būs labi pirms trim dienām, ka mans ex atgriezīsies pie manis pirms trīs dienām, viņš lika burvestību un pārsteidzoši otrajā dienā, tas bija ap plkst. Mans ex sauc mani, es biju tik pārsteigts, es atbildēju uz zvanu un viss, ko viņš teica, bija, ka viņš bija tik žēl par visu, kas noticis, ka viņš gribēja, lai es atgrieztos pie viņa, ka viņš mani ļoti mīl. Es biju tik laimīgs un devos pie viņa, ka mēs atkal dzīvojām kopā kopā. Kopš tā laika es esmu solījis, ka ikvienam, kam es zinu, ka viņiem ir attiecības problēma, es varētu palīdzēt šai personai, nosūtot viņu vienīgajam reālajam un spēcīgajam pareizrakstības ritentam, kurš man palīdzēja ar savu problēmu. e-pasts: babawalewiseman01@gmail.com varat viņam nosūtīt e-pastu, ja jums ir nepieciešama viņa palīdzība jūsu attiecībās vai citā lietā.

    Mīlestības burvestības
    Nopelniet labu naudu vai laimē loteriju.
    Panākt panākumus biznesā.
    Garīgās problēmas.
    Win tiesu.
    Meklējiet savu dzīves partneri.
    Iegūstiet labi apmaksātu darbu.
    Iegūstiet kontroli pār savu laulību.
    Saņemiet labumu un piesaistiet cilvēku piesaisti.
    Atgūstiet zaudēto naudu.
    Dziedē jūs par visām slimībām. gan ārstējami, gan neārstējami.
    Atrisiniet grūtniecības problēmas un svētī jūs ar bērniem utt.

    Sazinieties ar šo lielisko cilvēku, ja jums ir kādas problēmas ar ilgstošu risinājumu
    izmantojot babawalewiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348129806153

    Paldies vēlāk

    AtbildētDzēst
  2. Every day became a struggle when I found out about my husband’s affair. I couldn’t eat, sleep, work or do anything without thinking about it. Our marriage was on the brink of ending, I could feel it. I decided to try a love spell by Dr.Obodo after I found his details online and I started waiting to see the results.

    In less than a day, he totally changed his attitude towards me and stopped the affair the very same day.

    Thank you so so so so much Dr.Obodo. You’re amazing!!if you need help here
    E-mail : templeofanswer@hotmail.co.uk
    Whatsapp: +(234)815 542548-1

    AtbildētDzēst