trešdiena, 2013. gada 29. maijs

Lainītes aktivitāte aug.

Lainīte attīstās ļoti strauji. Tuvojas Laines 8 mēnešu jubileja. Šobrīd viņa jau aktīvi cenšas stāties rāpus uz ceļgaliem un cenšas sakoordinēt roku un kāju kustības. Pagaidām patrenējot muguriņu, kājas un rokas, bet, piefiksējot, ka šādā veidā parāpot vēl nespēj, nokrīt partizāna pozā un turpina pārvietties šādā veidā.
Laine arvien intensīvāk trenē savu valodas instrumentu - balsi. Izrunā skaņas sastopamas franču valodā, piem., "gran-gran-gran'; "brun-brun" un kaut ko ļoti līdzīgu "atā-atā-tā".
Pievērš uzmanību tad, ja nosauc viņu vārdā, pārtrauc darbību, ja par kaut ko aizrāda, tad pasmaida un tāpat iesākto turpina darīt. :)
Laine kļuvusi daudz patstāvīgāka. Lainei sācies mantu izņemšanas periods: vispirms ķērās klāt maisiņu atvilktnei, šobrīd vairākas reizes dienā izņem žurnālus no plaukta, kas atrodas zem žurnālgaldiņa, izņem savas rotaļlietas no kastītēm, kuras pacietīgi regulāri salieku atpakaļ, spēlējas ar piramīdu.
Ēšanas jomā Laine ir iepazinusies ar putrām - gan speciāli bērniņiem domātām, gan tēta vārīto auzu pārslu, gan mammas gatavoto - rīsu. Putru viņa ēd no karotītes, kad baro tētis vai mamma, vai, piemēram, auzu pārslu putru viņa ēd ar rokām. Tādā gadījumā ir liela nekārtība, toties liels prieks, ka Laine pamazām patstāvīgi apgūst ēšanas prasmes.
Laine nelabprāt dzer ūdeni, bet tad, ja ir iedvesma, tad var pati padzerties no "Doidy" krūzītes. Vislabāk pierunāt Laini padzerties  var no minerālūdens pudeles ar sporta uzgali. Tas viņai šķiet visstilīgāk.

1 komentārs:

  1. Ļoti sirsnīgs ieraksts... Centos visu iztēloties, un, šķiet, izdevās. :) Gribas smaidīt un, jā, braukt ciemos. Vēlreiz sveiciens 8 mēnešu svētkos!

    AtbildētDzēst