ceturtdiena, 2013. gada 7. marts

Ikdiena ar mazuli. Z.Strautmane, 2008

Izdevniecības JUMAVA grāmatu, kurā ir praktiski padomi mazu bērnu vecākiem, paņēmu bibliotēkā. Izrādījās ļoti vērtīga lasāmviela.
Grāmata ļoti skaidri un saprotami strukturēta. Noderīgi padomi, kā veiksmīgāk midzināt bērniņu, kā risināt uzvedības problēmas, kā efektīvi saimniekot pa māju, kā bērniņu iesaistīt attīstošās rotaļās un nodarbībās.
Praktiski izmantoju padomu pierakstīt mazuļa miega režīmu. Pierakstītais palīdzēja saprast, kāds režīms ir bērniņam, līdz ar to bija skaidrs, cik ilgi un cik bieži Lainīte guļ. Kļuva vieglāk plānot savu laiku.
Kad Lainīte bija mazāka un velties tikai mēģināja, noderēja padoms par velšanos kopā ar mammu vai tēti: "Apgulieties pati uz grīdas vai lielā gultā uz muguras, apguldiet bērnu uz vēderiņa sev uz krūtīm, apķeriet viņu ar rokām, lai viņš nenokrīt, un velieties kopā ar bērnu uz riņķi - par viesiem 360 grādiem - vispirms uz vienu pusi, tad uz otru. Pārveļoties uz vēdera, uzmanieties, protams, lai nesaspiestu bērnu, bet nedaudz patrenējoties, šis vingrinājums iznāk tīri raiti. Vingrinājums ļoti labi attīsta bērna līdzsvaru un ir īpaši ieteicams, kamēr mazais pats velties vēl nemāk."(130.lpp.) Šķiet, ka tiešām šis vingrinājums 'darbojas', jo drīz vien Lainīte sāka velties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru