trešdiena, 2013. gada 10. aprīlis

"Антон тут рядом" 2012

Dokumentāla žanra filma, kurā iesaistīta pati filmas autore. Ļoti personisks stāsts, kura ideja sākas ar kāda autista puikas uzrakstītu sacerējumu par to, kādi ir cilvēki. Kad Ļubovj Arkus satikās ar Antonu slimnīcā, viņa atpazina viņā sevi. Un tad nolēma filmēt Antona dzīvesstāstu.
Ļoti smaga, bet sirsnīga filma, jo atklāj galvenā varoņa ievainojamību un ilgas pēc mīlestības. Filma tiek filmēta četrus gadus. Filmēšanas laikā Antona mātei atklāj vēzi, viņš nomaina vairākas dzīves un ārstēšanas vietas. Puisim ir grūti uzticēties cilvēkiem, bet, ja viņš atļaujas satuvināties ar kādu, tad attiecībās viņš pilnīgi paļaujas uz otru.
Manuprāt, stāsta beigas ir ļoti cerīgas un gaišas. Lai gan visu laiku ir domas, kāpēc es baidos no tādiem cilvēkiem, kāpēc viņi šķiet neērti...un patiesībā viņi atklāj mūsu sabiedrības kaites, kaut gan šādi cilvēki ilgojas pēc cilvēka, kas viņam tic, mīl un ir blakus.
Antona sacerējums par cilvēkiem un tajā paslēptā frāze mani aizkustināja visvairāk: Cilvēki cieš. Cilvēki necieš. Cilvēki pacietīs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru