svētdiena, 2011. gada 3. aprīlis

Ienirstot kafijas aromāta pasaulē.


2.aprīlī kopā ar māsu un mammu piedalījāmies pirmajā kafijas akadēmijas nodarbībā, kas notika Jēkaba kazarmu Viesistabā. Klausoties stāstu par kafijas aromāta un garšas noslēpumiem, pārliecinājos - ja ir vēlme izbaudīt kādu lietu vai parādību pilnībā, tad tam ir jāvelta laiks un pūles. Nodarbībā mēģināju iedziļināties kafijas audzēšanas un grauzdēšanas procesā, ielāgoju, ka kafijas baudīšana nav tikai dzeršana, bet gan pats galvenais ir kafijas pagatavošanas process. Kafijas garšu ietekmē daudzas nianses - gan kafijas automāta tīrība, gan kafijas pupiņu grauzdēšanas pakāpe, gan kafijas maluma smalkums, gan veids, kā kafija pagatavota - pat tasītes forma un tās sieniņu biezums. Ja vēlamies baudīt kafijas garšu un aromātu (tāpat kā jebkuru lietu), tad jāprot apstāties un pārvērst to par rituālu.

3 komentāri:

  1. Ļoti jauki un patiesi secinājumi! Vērtīga nodarbība - gan prātam, gan ķermenim, kurš arī noteikti būs ieguvējs! :)

    AtbildētDzēst
  2. Prieks ka vēl kāds ko tādu spēj novērtēt. Domāju ka tas spēcīgi iespaidos kafijas izvēli uz priekšdienām. Iesaku līdzīgu info iegūt arī par vīniem , tā arī ir interesanta pasaule. Protams ja smēķē tad arī daudz jauna atklājams.
    ehh kā man tā kafija garšo. Jau kārtējo reizi komentāros sajūsminos par kafiju :D he he

    AtbildētDzēst
  3. mm.. ceru, ka naakamreiz tiekoties vareesi padaliities ar padomiem un kopaa izbaudiisim kaadu tasiiti aromaatiskas kafijas :)

    AtbildētDzēst