pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

Drūmais sapņotājs. Dexter ( TV show 2006-2010)

Seriāls par vīrieti vārdā Deksters (aktieris Michael C. Hall), kas strādā Majami policijas iecirknī par asins traipu analīžu ekspertu, bet "brīvajā laikā" nogalina tos slepkavas, kas viņaprāt ir pelnījuši nāvi, nevis cietumsodu. Notikumi raisās ļoti intriģējoši, savdabīgi un briesmīgi.
Patiesībā puisis bērnībā ir pārdzīvojis šausminošu notikumu - viņa acu priekšā tika nogalināta māte un viņš ar brāli tika atrasti asinsjūrā. Pēc tam viņu adoptēja policijas darbinieks. Viņa patēvs attīstīja viņā vēlmi un talantu nogalināt, ko viņš parasti dara naktīs.
Seriāla pamatdoma ir tāda, ka galvenais varonis nespēj atbrīvoties no savas būtības - vēlmes nogalināt. Tā ir atkarība. Un katrs cilvēks ir atkarīgs no kaut kā. Viņa atkarība ir kā žņaugs, kā nasta, kas traucē būt par godīgu darbinieku, mīlošu vīru, atklātu brāli. Vai tā nav ar jebkuru atkarību?
Seriāla notikumi liek aizdomāties par katra cilvēka iekšējo cīņu ar sevi, bērnības traumu spēcīgo ietekmi uz dzīvi. Aktieri ir lieliski sava amata meistari. Galvenais varonis ir simpātisks, ar humora izjūtu un saistošu runas veidu apveltīts jauneklis.
Viens no seriāliem, ar kuru esmu aizrāvusies... 5 sezonas noskatītas. Šobrīd tiek runāts, ka sākas 6.sezonas filmēšana. Gaidīsim!

2 komentāri:

  1. Par ko gan sapņo šis drūmais slepkava?? :)

    Jā, katrs cilvēks visu dzīvi cīnās ar sevi... Jo nemaz nav tik viegli sadzīvot ar savu grūti maināmo un ietekmējamo būtību... Bērnība tiešām ir ļoti svarīgs laika posms katra cilv. dzīvē... kas nosaka turpmāko dzīves gaitu un cilvēka būtību.

    Seriālu neesmu redzējusi, bet izklausās aizraujoši!

    AtbildētDzēst
  2. Raksta nosaukumam iedvesmojos no Jeff Lindsay noveles "Darkly Dreaming Dexter", kura ir šī seriāla pamatā. Bet, atbildot uz Tavu jautājumu, jāsaka, ka viņš sapņo par jebkuram cilvēkam raksturīgām lietām (vismaz man tā šķiet): labām ģimenes attiecībām, mieru sirdī un piepildītu dzīvi :)

    AtbildētDzēst