otrdiena, 2011. gada 31. maijs

Kā es mušas skaitīju E.Veidenbauma muzeja kūts logos.

Piedaloties dzejas pasākumā, kas notika Eduarda Veidenbauma dzimtas mājās, atkal izbaudīju piepildīta miera, radošuma un pārdomu mirkļus. Klausoties dzeju, ķēru vārdu virknējumus, kas manā galvā izraisīja domas. Viens no tādiem, ko teica Anrī Lafošels, ir tas, lai trakie nesteidzas nākt no Trakonama ārā, jo te viņi noteikti paliks par patiesi trakajiem. Interesanta doma! Savā ziņā katrs mēs esam pa savam jokains, pa savam traks un dzejnieku personības ir tam pierādījums. Tikai ar trakuma vērtēšanu vajadzētu uzmanīties, jo kritēriji katram savi. Un kuri ir pareizākie?
E.Veidenbauma muzejs iekārtots ļoti skaisti. Apkārtnē ir krāšņas puķudobes, divi diženi dzimtas ozoli, laipnas muzeja darbinieces un saimniecības kūts, kas iekārtota kā pasākumu vieta. Kūtī uz galda stāvēja liela vāze ar ceriņiem (kā skaistā gleznā) un augšējā loga rūtīs varēja skaitīt mušiņas un odus.
Pasākums izdevies! Paldies par ielūgumu māsai un Rihardam par iesaistīšanos!

1 komentārs:

  1. Jā, muzejs tiešām atstāja labu iespaidu! Īpaši jo tādēļ, ka paciemojāmies tur tieši tagad, kad viss ir uzplaucis un zaļš! Prieks, ka brauci līdzi un pozitīvi novērtēji arī dzejas lasījumus! :*

    AtbildētDzēst